<<< Následující galerie Předchozí galerie >>>
Autor:
VonVagelSHREDLAGE na zkouškuDatum focení: 15.9.2017
Místo focení: Loděnice
V našem podniku jsme se rozhodli vyzkoušet novou technologii způsobu sklizně kukuřičné siláže. Po naskladnění silážní jámy pro ŽV naší řezačkou Jaguar 940 přijela řezačka pana Berky Jaguar 870 s crackery SHREDLAGE.
Technologie, známá pod značkou SHREDLAGE, je novým způsobem zpracování kukuřičné siláže, který využívá stále více chovatelů mléčného skotu v regionech s nedostatkem luk a pastvin. Při tomto procesu je kukuřice nařezána na neobvyklou délku řezanky 26 až 30 mm. Rozhodující je následné zpracování technologií válců SHREDLAGE.
Intenzivní pomačkání materiálu mnohonásobně zvětšuje povrch řezanky, což vede ke zřetelně lepší bakteriální fermentaci při silážování a především při trávení v bachoru krávy. Cílem tohoto postupu je silné zvýšení účinku strukturální vlákniny kukuřičné siláže v bachoru a zároveň vylepšení dostupnosti škrobů obsažených ve všech částech rostlin. To by mohlo vést k nárůstu výnosů mléka. Pro bachor příjemná struktura siláže zlepšuje také zdraví stáda.
Zveřejněno: 17.09.2017 18:40
Zpět na seznam galerií v kategorii
Počet zobrazení 6521
V minulém roce jsme taktéž zkoušeli Jaguara 950 s technologií Shredlage a letošní siláže už vše "odřezala" nová řezačka. Po téměř desíti letech, kdy jsme si na TechAgru 2008, převzali I. Jaguar 950 v ČR se zakoupil nový s deseti řádkem a právě tímto crackerem.
Dle slov zootechnika se prvotně zlepšil zdravotní stav stáda a dochází k nárůstu dojivosti, i když ta, jak sami víme, je ovlivněna mnoha faktory