|
Zobrazit kategorie Zobrazit fotografy Zobrazit galerie Zpravodajství Novinky . . . 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 . . .
11.04.2011 15:30 Řepka
Datum focení: 9.dubna 2011 Místo focení: Plzeň - Nýřany Při projíždění krajem, jsme zahlédli dvě pole, kde opravdu řepka oproti jiným polím, byla už velmi vzrostlá. Sami můžete vidět na fotografiích. |
08.04.2011 19:30 Maximální minimalizace
Datum focení: 6.4.2011 Místo focení: západní okraj Prahy Zajímavý pohled na založený porost ječmene. Předplodinou byla kukuřice na zrno, sklizená v únoru 2011. Údajný výnos byl 1,5 tuny na hektar, odhadem jednou tolik se válelo po zemi. Pár týdnů po sklizni byl zaset ječmen diskovou sečkou bez přípravy, ať už předseťové, či samotných orgánů na sečce. Na fotkách je patrné uložení osiva. Kupodivu pár semínek dokonce vyklíčilo. Z hlediska množství posklizňových zbytků na povrchu půdy, nelze nic vytknout. |
07.04.2011 18:30 2.4. 2011_řepka
Datum focení: 2.4. 2011 Místo focení: Blovicko, okr. Plzeň-JIH Na snímcích porost řepky. Porost založen 12.8. 2010 kombinovaným kypřičem půdy Simba SL500 osazena výsevním ústrojím Simba OSR. V době focení porostu se prováděl postřik DAMem, proti broukovi a "starter". Použitá chemie Sviton Plus a Nurell D. |
05.04.2011 18:30 Zkouška setí řepky
Datum focení: Březen 2011 Místo focení: západní Čechy Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímý způsob a zároveň zkoušku setí řepky. Zvláštností na této řepce je, že podnik zkoušel sít řepku dvěma způsoby a to buď ob dvě secí botky a nebo ob jednu secí botku. Setí bylo prováděno klasickým secím strojem Amazone s rotačnímy bránami. Takováto rozteč se ve zdější oblasti nevidí. Rostlina má dostatek prostoru na rozvětvení. Zatím vypadá porost dle našeho názoru velmi pěkně. |
04.04.2011 13:30 Náš česnek
Datum focení: 2.4.2011 Místo focení: Mělnicko Vyfotil jsem Vám náš česnek, už nám pěkně jede... má 12-15 cm, celková nasázená plocha je cca 3 ha. Česnek byl sázen sazečem Erme a sklízen bude samovazným sklízečem Erme. |
. . . 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 . . .
|
|